У подорожах ми часто користувалися (та і продовжуємо) слінгом, а були часи, коли ми навіть вирушали у мандри без коляски. Що ж таке слінг і звідки він взявся радимо прочитати тут. А як ми почали його використовувати  – читайте нижче.

Наша слінгоісторія

Почалась вона ще задовго до народження Назарівни, десь 4 роки тому, коли наша кума з Польщі, закінчивши курси слінгоконсультантів всі вуха прожужжала про те, як це корисно діткам і зручно мамам.

До самого народження малюка слінг був скоріш просто корисним і гарним подарунком для друзів і рідних. Та ближче з ним ми вже познайомились, коли принесли додому нашу малечу. Слінг чекав вдома і вперше його ми випробували десь в місяць. Перша спроба була вдала і здавалось, що так буде завжди. Але через гіпертонус м’язів наші наступні спроби замотати дитину у слінг зазнавали поразки. Спочатку звинувачували себе у затягуванні процесу, та все ж просто відпустили ситуацію і дали усім час.

Потім ми дізналась, що існує швидкий і легкий варіант слінгу, а саме слінг з кільцями. Слінг з кільцями (СЗК) – це відріз тканини довжиною приблизно 2м, на одному кінці якого вшиті 2 дуже надійних кільця. В ньому можна носити горизонтально як в колисочці, вертикально спереду і збоку на бедрі. Цей слінг швидко одягається та знімається, а також ви з легкістю можете змінити положення малюка в ньому. Якщо дитина знаходиться в слінгу у вертикальному положенні і заснула, її легко можна перекласти в ліжечко. Недоліки: потребує постійного регулювання довжини, а також необхідність міняти плече, на яке зав’язується слінг. Важку дитину довго в ньому не поносиш. Найкраще він підходить для “знайомства зі світом слінгів” і мати на підхваті вдома, коли треба щось скоренько зробити, а малеча хоче бути з вами 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Дякуючи подрузі, яка нам його позичила і Наталі Орел, слінгоконсультанту у Львові, яка навчила правильно ним користуватись, життя набуло нових барв. Та ми так тішились, що малій комфортно в слінгу з кільцями, що боялись йти далі і пробувати знову її мотати в шарф. Хоч плече і спина грізно просили щось міняти.
Все ж ми зважилася і дуже радіємо, що після цього ми маємо досвід і з шарфом, і з май-слінгом, і тепер вже активно використовуємо вже другий ергорюкзак від Анни Петриченко(супер-майстриня з пошиття ергорюкзаків, слінговставок, слінгокурток і комбінезонів на замовлення).

Коротко розкажемо вам, хто є хто у світі слінгів.

Слінг-шарфи

Бувають трикотажні (тягнеться тканина) і ткані. Трикотажні використовують для новонароджених і в перші місяці життя, та вони мають обмеження по вазі до 7-8 кг. Найбільш універсальними і зручними є ткані слінг-шарфи. Ними можна користуватися з народження і до … поки у вас стане сил нести 🙂 Вони найкраще розподіляють вагу дитини і ви не втомлюєтесь навіть після довгих прогулянок.

This slideshow requires JavaScript.

Май-слінг

Це прямокутник тканини з чотирма лямками. Нижні лямки, зав’язуються (защіпаються) на талії – верхні обхоплюють плечі, перетинаються на спині, проходять під ніжками дитини, надійно фіксуючи її, і теж зав’язуються на талії. Рекомендовано використовувати май з 4-х місяців, якщо це фабричний як у нас на фото нижче. В той час, коли ми користувались таким, знайти май-слінг, пошитий із шарфової тканини, де регулюється спинка, було складно та ціна на такий май була значно вища. Останній рік завдяки слінгоконсультанту Діані Позняк, яка створила вітчизняну компанію DiSling, мами і тати мають дуже добру можливість спробувати та придбати шарфовий май-слінг, який можна використовувати з 2-х місяців. Дуже рекомендуємо.

This slideshow requires JavaScript.

Слінг-рюкзак (або ергорюкзак)

Використовується з моменту самостійного сидіння дитини. Широкі прокладені лямки і пояс беруть навантаження на себе, гарна натяжка спинки (в середньому 36-37 см) забезпечує зручне положення дитини. А легкість його одягання, дозволяє іншим членам родини швидко і безболісно пройти етап знайомства і освоєння слінгу. DiSling пішли ще далі і зробили ерго-рюкзак з адаптером, який можна використовувати з 2-х місяців.

This slideshow requires JavaScript.

Слінгосімейка

А найбільшим ми радіємо з того, що малеча спокійно сиділа в слінгу не лише в нас, але й у бабусі з дідусем. Бабця з радістю користувалася ним, коли малеча гостювала в неї, а дідусь виходив з Назарівною гуляти, використовуючи слінговстаку, яку можна пошити до будь-якої куртки. Звісно, коли тепло то мотатись є легше, але повірте – за такої погоди користуватись слінгом ще вигідніше, бо по-перше ви грієте один одного, а по-друге, коляска пройде не всюди і через кучугури чи талий сніг штовхати її дуже важко, а ви зможете все обійти і пройти легко 🙂

16427276_10155222829758287_199270305745468451_n

Ми свою коляску продали, коли малечі був 1 рік, оскільки вона в ній не дуже любила їздити. Вже рік маємо у арсеналі прогулянковий візок, але частота його використання дуже маленька. В подорожі його беремо, але він частіше використовується для складання і перевезення наших речей, ніж перевезення Назарівни 😉


Назарівна останнім часом дуже полюбляє пересуватися самостійно і вже у подорожах більше часу ходить і бігає на досить значні відстані. Як то кажуть у колах слінгомам, наша слінгопенсія (коли слінгоносіння вже не активне) все більше проявляється, але бувають моменти коли 14-кілограмовий малюк не проти притулитись і поспати у мами на животі 😉 Також бувають моменти, коли Назарівна сама починає практикувати слінгоносіння своїх друзів-звірів і ляльок.

This slideshow requires JavaScript.


Успішного усім слінгоносіння і не опускайте руки, якщо щось не виходить відразу – просто дайте дитині і собі час, щоб відчути всі переваги :)

Comments

comments