З кожним місяцем Назарівна все більше пізнає світ і довгі переїзди в авто для неї стають все складнішими. Тож, збираючись у дорогу, ми мусимо добре продумати, чим її зацікавити, щоб вона весело і корисно провела час, а ми не мали стресу і не робили термінових зупинок через дитячий плач.

Якщо запитати всім нам відомого “дядька Гугла” –  як зайняти річну дитину в подорожі машиною, то найчастіше він вам видасть картинки таких собі – busy box (бізі бокс, або коробочка, щоб зайняти дитину). Це такі коробочки з купою іграшок і речей для малечі, які вона може гризти, перевертати, стукати і бавитись ними протягом мандрівки. Переважно туди кладуть речі, які дитина полюбляє, плюс щось новеньке, що б привернуло увагу дитини на довший час. Ідея насправді не нова, і, думаю, кожен має свою коробку, сумку чи просто набір іграшок, книжок і речей, які можна запропонувати на вибір малюку в дорозі. Сьогодні ж поділимось з вами нашим списком речей, можливо ви знайдете в ньому щось цікаве і корисне й для свого малюка.

18574982_10155608061918287_645131227_o

Наша коробка:
  • магніти
  • віяла з буквами
  • кришечки різного розміру і кольору
  • силіконовий гризунець
  • дерев’яна сова
  • слінгобуси
  • гумова мушля
  • “жовток” від кіндер-сюпризу

Сама коробка є металевою з-під чаю Lipton. Вона була вибрана навмисне, оскільки до її стінок чудово кріпляться магніти. Назарівна дуже любить бавитись ними вдома, кріпити їх і совати по холодильнику, тож вирішили додати це заняття і до розваг в машині.  Оскільки малеча переживає складні часи через прорізування одночасно чотирьох зубів, то маємо на зміну гризак, мушлю і слінгонамисто.

Назарівна дуже полюбляє книжки, і одну з нещодавно придбаних нами вона сама вибирала – це була абетка. Оскільки ми і так беремо з собою 4-5 її книг, то замість абетки маємо віяло-набір з букв. Найчастіше їй подобається показувати на букви і, коли ми їй їх називаємо, вона додає слово, що на цю букву починається. Ось наприклад, буква “б” – баба, “м” – мама, “н” – ніні (так вона називає нашу Ніно), д – “діді”(дідусь) і т.д. В яйце від кіндера ми переважно ховаємо кульку, або крупи, щоб вийшли такі собі маракаси. А совою вона показує як та літає. Додатково до коробки у нас ще є запасний варіант. А саме іграшки, які знаходяться постійно в машині і додому ми їх не беремо. Це ще додатковий час і радість від знахідки.

дорожній набір.jpg

Ігри своїми руками

Та наша фантазія цим не обмежилась, і ось вам порада, як можна зробити гру для дитини маючи листок А4, олівці і покришки. Всього 4 кроки, і у вас буде проста і пізнавальна гра, яку можна зробити самому, або ж разом з дитиною.

Завдання 1 – Розкладіть кришечки у довільному порядку на папері і відмалюйте їх контури. Заберіть кришечки і запропонуйте малюку розставити кришечки по розміру і формі.

Завдання 2 – Візьміть кольорові олівці чи фломастери і розмалюйте форми. Якщо малюк вже вміє сам малювати, запропонуйте йому це зробити самостійно. Наступним його завданням буде поставити кришечку відповідного кольору і форми до розмальованого ним раніше шаблону. Якщо не маєте різнокольорових кришок – не біда, можна приклеїти, або просто зробити невеличку цятку відповідного кольору на самій кришці. Просто зазначте це, коли будете формувати завдання для дитини. Так дитина окрім забави зможе вивчити кольори і форми.

Завдання 3 – допишіть номерки на формах і додайте їх на кришечки (напишіть фломастером, або наклейте). Таким чином малюк теж зможе вивчити цифри.

кришечки.jpg

Ось так легко і без додаткових витрат можна зробити гру для різного віку діток.

Як бонус маємо для вас ще одну ідею гри. Для неї вам треба банку з кави чи дитячої суміші, кольорові шнурки або стрічки.

18575575_830132810478606_839030841_o.jpg

Зробіть у банці дірки, але розміщуйте їх навхрест. Протягніть через них шнурки різних розмірів, текстури і кольору, або ж стрічки, що знайдете вдома. Кінці зав’яжіть на вузлик або ж закріпіть на кінцях дерев’яні бусинки чи зажими, як це зробили ми, і вуаля – іграшка готова.

18596578_830196237138930_442835056_o

Головне – пам’ятайте, що ніякі іграшки не дадуть малюкам відчуття безпеки і спокою. Якщо ви будете спокійні під час подорожі, то й дитина легше її перенесе. І не варто витрачати великі кошти, щоб купити одну з дорогих розрекламованих забавок, виробник якої обіцяє вам супер задоволення для малюка.

Творіть, живіть і подорожуйте!

Comments

comments