Панує думка, що діти схожі на своїх батьків не лише ззовні, а й за темпераментом і характером. Тож, зважаючи на наш стиль і темп життя, спокійною і повільною нашій Назарівні не судилося бути. Останнім часом настрій у малечі не найкращий. Спихаємо це на зуби, бо саме всі чотири різці ростуть – і то в 1 рік і 4 місяці 😉 Тому, щоби вберегти нерви мами та дитини, пропонуємо вам наш розклад вилазок, які допомагають не лише відволікти малечу від турбот, а й гарно та пізнавально провести час – ми і про дитину, і про маму))

Понеділок

Перший день тижня – важкий, та ми все ж вирішили провести його активно. Вибралися відвідати тваринок, які живуть у Львівському еколого-натуралістичному центрі (вул. Кубанська, 12). Це супер місце, тут буде цікаво діткам різного віку, а також їхнім батькам. А розглядати тут є кого: вольєри з ламами, поні, лисицями, єнотами, круками, кроликами, фазанами, бабаком і козенятами. У центрі є понад 250 видів тварин – як свійських, так і екзотичних. Для старших дітей тут організовують дитячі табори, а ще у центрі працюють 27 гуртків (з трьох великих блоків: прикладне мистецтво, ботаніка, зоологія) для різного віку дітей. Тому кожен знайде собі заняття до смаку. Усі заняття є безкоштовними.

Ще один цікавий факт – самому годувати тварин тут не можна, але можна приносити залишки їжі або фрукти і працівники самі знайдуть їм застосування.

This slideshow requires JavaScript.

Вівторок

У вівторок мама вирішила приділити час собі та своєму здоров’ю. Спорт – це завжди дуже корисно, втома від фізичних навантажень буває дуже приємною й допомагає провітрити голову від щоденних турбот. Якщо ви не можете займатись удома, бо все не знаходите часу, місця або просто лінуєтесь, як я, тоді вам це буде цікаво. Ще під час вагітності я відвідувала пілатес для вагітних. На пробне заняття йшла з думкою: якщо там будуть лише дихальні вправи і стрибки на м’ячиках, то ходити не буду. Але заняття було дуже інтенсивним і приємним, а тренер, мама двох діток, дуже підійшла мені як людина. Взагалі одним з основних чинників, чи піду я ще раз в заклад, спортивний комплекс чи на заняття, є людський фактор.

Так сталось і тепер. Дитячий клуб “Плавунці&Розумці” проводить заняття з раннього плавання для діток. А нещодавно відкрив ще й групу, де мами з дітками до 1,5 року займаються спортом. Розтяжки, кардіо, планка, пілатес – все в одному флаконі. Заняття побудоване так, що частину вправ робимо спільно з дітками, вони переважно є “гирями”. Дітки в цей час повзають, бігають, їдять – кому що до вподоби  і за віком пасує 😉 Інтенсивність, як на мене, не поступається заняттям звичайним, але добре, що ти не мусиш думати, де залишити дитину, бо вона поруч і теж часом повторює вправи 😉

Зал для занять розташований на вулиці Кульпарківській. Для тих, кому більше пасує район центру, то ми знаємо, що заняття з МамаФітнесу проводять і в родинному центрі “Мацьопа” (біля Стрийського базару). Там все розділено на вікові групи (0-6 місяців; 6 місяців- 1 рік). Самі там не були, але відгуки від знайомих були досить добрими. Тож краще спробувати і самим переконатись, що для вас краще 😉

This slideshow requires JavaScript.

 Середа

Середина тижня – час дивитись мультики. Вже в одній з наших статей ми розповідали, що Планета кіно запустили сеанси для батьків з дітьми, так звані тихі сеанси або КіноМама. Вони відбуваються щосереди вранці, а віднедавна ще й у суботи. Світло у залі приглушене, звук тихіший, ніж зазвичай на сеансах. Це чудова нагода відвідати кінотеатр цілою родиною. А головне – поруч із вами будуть такі ж тати і мами з малюками, які будуть повзати, тупотіти, сміятись, плакати, їсти і спати, тому нікому не заважатиме, якщо ваша дитина раптом вирішить, що ходити їй цікавіше, ніж дивитися на те, що показують на екрані. Крім того, зал рідко заповнений навіть наполовину, тому місця вистачає всім. Уже двічі на сеансах, окрім мультиків, показували фільми: “Пірати карибського моря” і “Вартові галактики – 2”.

Сеанси відбуваються як у “King Kross Leopolis”, так і у “Форумі”. Знайти їх не складно. Відкриваєте сайт, вибираєте локацію і у розділі “Розклад” в середу і суботу шукаєте фільм або мультик з позначкою “КіноМама”.

Четвер

Чудовий день, щоби почитати книги. Якщо вашим малюкам від 3 до 6 років і вони люблять читати і творити, тоді клуб Невгамовні читайлики вам сподобається. Створила і проводить клуб мама активної і радісної дівчинки Злати – Юля Щербакова. Вона не лише добирає щоразу нові та цікаві історії для дітей, а й вигадує та проводить майстер-класи після читання. Тож це суперчас, щоби провести весело і цікаво півдня разом з дитиною. Для участі потрібно попередня реєстрація. Участь є платною. Розклад читань дивіться на сторінці спільноти.

П’ятниця

Банний день. Точніше день басейну 😉 Якщо ваші малюки люблять хлюпатись у ванній або ж ви б хотіли спробувати, як малюк почувається у “великій воді”, тоді слухайте.  Дитячий клуб “Плавунці&Розумці”, про яких ми вже згадували, проводить заняття з раннього плавання для діток (від 2 місяці-5 років). Група 7 місяців – 1,5 роки саме має заняття щоп’ятниці. Розклад інших вікових груп можете легко уточнити, напишіть їм на сторінку. Заняття відбуваються у “Трьох стихіях”, що на Південному.

Із собою потрібно мати купальник, рушник, тапочки і шапочку для мами чи тата; довідку від лікаря, що у дитини немає протипоказів до плавання, шапочку для дитини, рушник, тапочки (якщо дитина вже ходить).

Школу раннього плавання для діток також пропонує родинний центр “Мацьопа”, вони займаються понеділок і четвер у “Формулі краси”, що на Стрийській вулиці. Клуб “Китенятко” займається з дітками в басейні на Симоненка.

Як бачите варіантів і пропозицій є багато, головне – підібрати час, місце і тренера, які вам і малюку найбільше пасуватимуть.

Субота

На вихідних переважно у всіх багато планів, та якщо раптом ви ще не знаєте, що будете робити, тоді маємо для вас ідею. У нашому місті є Центр музичного розвитку Tempo . Це унікальний на українських теренах осередок, де кожен охочий має змогу зануритися в чарівний світ музики. Заняття відбуваються для діток від одного року, хоч бувають зустрічі і для меншеньких. Цієї суботи відбувся, наприклад, інтерактивний концерт-казка “Дзень-Бум у загадковому королівстві”.

фото з офіційної сторінки Tempo у Facebook

Неділя

У неділю пропонуємо вам проїхатись з “Вітерцем”. Саме таку назву має потяг з дитячої залізниці.

У нашому місті дитячу залізницю відкрили 8 листопада 1951 року. Колію проклали у Стрийському парку. Довжина: 1,2 км (раніше було 1,85 км). Станції: Паркова, Сонячна; до 1976 року була третя станція – Піонерська біля монументу Слави.

Колишня станція Піонерська в Стрийському парку

Колишня станція Піонерська у Стрийському парку

1976 року у зв’язку з реконструкцією вулиці Стрийської станцію Піонерська та прилеглий до неї перегін розібрали. Довжина дитячої залізниці при цьому скоротилася в півтора разу.

Рухомий склад “тягають” два тепловози. Один з них – унікальний, єдиний на території колишнього СРСР тепловоз такої серії, який експлуатують досі, тому він працює лише у свята й на замовлення.

У літні місяці рух здійснюється щосереди, у вихідні та святкові дні; у травні та вересні – лише щонеділі та на свята. У разі несприятливих погодних умов рух можуть скасувати.

Вартість проїзду в один бік: 10 грн – для дорослих і 5 грн – для дітей.

Більше про дитячі залізниці ви можете прочитати в нашій детальнішій статті.

Гарного і активного усім тижня. Пам’ятайте, що малюк спостерігає за вами і вчиться від вас усього, а емоцій особливо. Тож бажаємо вам гарно і цікаво пізнавати світ щодня!

Comments

comments