Наші подорожі за кордон утрьох (на той момент ми не мали документів для виїздів з Ніно), почались восени 2015 року, коли Ксеня була ще у животику. Оскільки в мене на четвертому місяці живота не було видно, то ніхто крім нас так і не знав, що нас насправді в машині троє 🙂

Мабуть усім вагітним у жіночій консультації радять подорожувати у другому триместрі, бо, з однієї сторони, вже перестало нудити, а з іншої – ще не боїшся, що от–от година Ч. Оскільки наша година Ч мала настати аж взимку, то ми вирішили скористатись шансом у вересні і вирушити у країни Балтії. Ми ще жодного разу в тій частині світу не були, тож чому б не спробувати? Дорогу запланувати так, щоб день-два бути в одному місці. Я почувалась добре, тому думала, що це і так легший темп ніж ми маємо зазвичай, і все буде чудово. Та я не врахувала одного – сонливість, яка мене мучила перші місяці, так і не пройшла, тому в дорозі я була поганим штурманом і співбесідником 😉DCIM103GOPRO

Поза тим труднощів не було, мені навіть почала смакувати різноманітна їжа (в першому триместрі я просто не хотіла їсти – все смакувало як трава). Тож відпустка пішла на користь – я таки спробувала традиційну кухню усіх трьох країн.

В дорозі

Перед виїздом лікарка радила нам зупинятись кожні 2 години, щоб розім’яти ноги, а ще кожен день пити вітамін В6, щоб полегшити виснаження від переїздів. Вітамін пила, зупинятись ми не малу часу 🙂 Але одна річ мені дуже полегшила життя у такій довгій дорозі в машині. Це спеціальний пояс для вагітних.

Виглядає він ось так:

This slideshow requires JavaScript.

Мій інструктор з водіння називав його «піддупником», та він справді дуже допомагав, навіть при переїздах на недалекі відстані, особливо коли живіт почав рости. Конструкція дуже проста, головна перевага у використанні пояса в тому, що пояс тоді йде під животом, а не по ньому. Це забезпечує безпеку для дитини і ваш комфорт, бо пояс не тисне на живіт.

Оскільки це вже була осінь, то ми за тиждень поїздки випробували на собі і сонце, і дощ, і навіть грози. Та перемінний настрій матінки-природи не налякав нас, і ми все ж помочили ноги в Балтійському морі, видряпались на усі вежі і находили купу кілометрів.

This slideshow requires JavaScript.

Тож, радимо обов’язково за можливості зробити собі відпустку у складі 2+. Це зовсім інші враження, і ви їх обов’язково запам’ятаєте надовго 🙂

Ділимось також з вами місцями, де ми зупинялись. Це була вже друга подорож, де ми обирали саме апартаменти для ночівлі. Бували також і хостели, та ми любимо смакувати традиційні страви, сидячи вдома за пляшечкою смачного винця (виявляється, що є також безалкогольне вино, тому все було добре). І ні, я не стомлююсь готувати в подорожах. Навпаки отримую задоволення від закупівлі і смакування продуктів, які в нас коштують набагато дорожче.

Де ми зупинялись:

Тракай, ЛитваPanorama.

Чудове місце з неймовірним краєвидом. Всі фото на booking.com відповідають дійсності. Власниця – дуже мила жіночка. Внизу будинку їдальня і кухня, зверху спальні. Одне “але”: виявляється, ви купуєте ліжко-місце, а в кімнаті таких аж 8. Нам пощастило, що в той час ми були єдині гості, то ж з нами нікого не було.

Гарна територія, вид на замок і озеро, одним словом – рекомендуємо.

Пярну, Естонія –  Apartment Suvekorter Aida.

Чудові апартаменти, які знаходяться біля торгового центру і досить недалеко від парку і моря. Ми дуже багато ходили, практично не використовували машину. Фото відповідають реальному стану. Можна навіть пити ранкову каву на балконі. Єдине, до чого треба звикнути, – апартаменти знаходяться в модерній будівлі, яка більше нагадує офісний центр (центральний коридор поверху повністю скляний, стіна квартири, яка виходить на цей коридор, теж скляна, лише скло матове).

Місто теж варте уваги. Воно вважається літньою столицею Естонії (хоча море дуже холодне).

Рига, ЛатвіяRiga Hostel.

Переваги: не дорого, сам центр. Недоліки: дуже шумно, і так всю ніч, бо вуличні музиканти виступають постійно. Кімната дуже дивна, наче апендикс. Тому на одну ніч можна розглядати, далі радили б шукати щось краще.

Звісно за рік багато чого могло призабутись, тому якщо є питання – пишіть, спробуємо розповісти цікаві вам деталі.

Comments

comments