Подорожуючи вже більше 8 років разом з чоловіком, ми засвоїли один дуже важливий момент. Аптечка в подорожі з дитиною має обов’язково бути з собою.

Це як з парасолею – якщо її не взяти, то обов’язково піде дощ. Але ціна питання вища. Без парасолі ти просто промокнеш, а от без аптечки… Пояснити аптекарю в чужій країні на іноземній мові, що тебе турбує, не знаючи місцевих ліків і їх складу – дуже непросто. До слова Ніно теж має свою аптечку, яку ми беремо з собою. =)

Та сьогодні будемо говорити про те, як з появою Назарівни наша сімейна аптечка збільшилася. Ось перелік того, що ми маємо в дитячій аптечці. Ці засоби/ліки ми використовуємо як вдома, так і в подорожах за потреби. Відразу хочу застерегти: ми не є лікарями, і радити конкретні препарати вам не будемо, просто ознайомлюємо, з тим, з чим ми стикались, і які засоби/ліки нам порадив лікар, і вони допомогли. Тому радимо обов’язково проконсультуватись з вашим лікарем перед тим, як давати дитині якісь ліки.

Пам’ятайте, застереження “Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я” є правдивим і поширюється так само і на вашу дитину. Також для майже кожного з перерахованих нижче препаратів існує чимало аналогів, і який обирати – вирішувати вам. Інформації на правах реклами в цьому пості не буде 🙂

%d0%b0%d0%bf%d1%822

Вміст аптечки:

1. Ніфуроксазид (Ріхтер) – дозволено від 2-х місяців для лікування інфекційно-запальних захворювань кишечника. Говорячи простіше – від поносу. На щастя, ми ним не користувались. Маємо у аптечці про запас.

2. Panadol baby – Протибольовий і жарознижуючий. Основна діюча речовина – парацетамол. Використовували лише при температурі вище 38.5, а також після вакцинації. Не застосовували для полегшення під час прорізування зубів, хоч в інструкції є, і деякі лікарі радили.

3. Аспіратор спринцівки – відсмоктувач соплів у вигляді грушки. Більшість мабуть з вас користуються вакуумними, та нам підійшов цей.

4. Вітамін Д (Аквадетрим) – Профілактика дефіциту вітаміну D. Давали по 2 каплі від народження і до літа. Влітку перестали, бо було достатньо сонця і малеча часто бувала надворі. Тепер в зимовий період знову відновили. Радять давати до року. Кожен вправі сам вирішувати, давати чи ні.

5. Судокрем – чудовий засіб від попрілостей (почервоніння під підгузником), пелюшкового дерматиту, опіків, подряпин, ран і т.д. Підходить і для дорослих, допомагає швидше загоїтись ранам. Він доволі дорогий, але витрачається його надзвичайно мало, ми досі користуємося першою баночкою з часу народження Назарівни.

6. Хеппі Бебі – концентрат кропу, сприяє усуненню колік і здуття живота у дітей. Застосовували від народження і до закінчення періоду частих колік. Зараз вже нею не користуємось.

7. Натрію Хлорид (фізрозчин) – перевірений, дешевий і дієвий спосіб від нежиті у дітей. Окрім цього чудово підходить як попередження захворювання. Промиваємо ніс після контакту дитини з великою кількістю людей, особливо у холодний і вірусний період року.

8. Гліцеринові свічки – застосовують при запорі у діток. Користувались один раз, і, на жаль, ефекту не було. Прийшлось ставити клізму.

9. Шприц – як дозатор для отримання фізрозчину з пляшки.

10. Піпетка – для закапування носа.

11. Термометр – ми використовуємо ртутний. Він точно показує температуру. Маємо електронний, але від його показників часом стає не по собі, та і час його вимірювання деколи не менший, ніж у ртутного. Тож краще придумати як відволікти дитину тих 5 хвилин чимось цікавим, але точно знати, чи не підвищена у неї температура.

12. Протаргол – краплі до носа. Добре підсушують, якщо соплі течуть рікою. Можна купити у рецептурному відділі аптеки.

13. Лісобакт – гомеопатичний препарат від почервоніння і болю в горлі. Також діє як антисептик при прорізуванні зубів. Його потрібно смоктати. Оскільки малі дітки можуть подавитись таблеткою, то її потрібно розтерти у порошок і дати дитині. Якщо малюк не їсть з ложечки, можна вимокати “дурника” (соску) в розтовченій таблетці і так дати. Ми даємо на ложечці, півтаблетки. Після того бажано не давати їсти-пити десь до півгодини.

14. Ножички – це спеціальні ножиці із заокругленими кінцями, щоб легше було обрізати нігтики діткам. Ми користуємось ними від народження, задоволені. Останнім часом темпи росту нігтиків дуже зросли, тож маємо їх завжди з собою.

За весь час, від народження і досі, Назарівна хворіла тричі. При цьому лікарі виписували їй і інші ліки, яких ми не вносили до нашого списку, тому що це спеціалізовані препарати. Одного разу хвороба “застала” нашого малюка в мандрах. Про цей досвід ми ще напишемо найближчим часом.

З віком склад аптечки, очевидно, змінюватиметься (зеленку для колін треба буде купити :)), тому стаття буде деколи оновлюватися.

Бажаємо вам не хворіти!

Діліться в коментарях своїм складом аптечки і не забудьте вказувати вік вашого чада 🙂

Comments

comments