Зима цього року виявилась справжньою – з купами снігу і морозами. Тож ми вирішили не чекати до теплих днів і дослідити, куди ж можна поїхати у короткі мандрівки поблизу Львова.

age11 місяців distance30 км time40хв

А оскільки погода сприяє бажанню покататись на лижах і санках, то подумали зробити огляд місць, де можна повчитись і покататись цілій родині.

Багато шуму наробило відкриття гірськолижного витягу “Майдан” у відпочинковому комплексі “Чарівні озера”.  Розташування добре, 30 км від Львова. Відповідно на вихідних тут завжди величезна кількість людей і історії про вистоювання в черзі на витяг і до прокату по 1-2 год не рідкість. Більше деталей і ціни є тут. Ці розповіді трохи нас засмутили і ми почали шукати щось краще. І тут наші друзі розповіли нам про гірськолижний комплекс “Казкова Поляна”. Знаходиться він теж за 30 км від Львова, просто в іншу сторону. Друзі з двома дітьми були вже там і порадили їхати до обіду, бо людей значно менше, ніж після, і для нас з малюком цей період дня якраз ідеальний.

Так ми і зробили. Компанія зібралась гарна, 3 родини з дітьми. Вирішили дослідити, що і як, щоб знати на майбутнє. Дорогу можна умовно поділити на дві частини – перших 20 км пролітають непомітно на трасі Київ – Чоп в напрямку Стрия, а от наступні 10 км по часу займають напевно більше часу, тому що треба їхати через села, і дорога, звісно, стає гіршою (середня швидкість руху по ній була 20-30 км/год). Парковка для машин досить велика, хоча відразу забігаючи наперед, скажу, що нам дуже пощастило і в цей день, коли ми були, людей було мало. Чи то відлига налякала людей, чи так нам пощастило, та було супер.

До “Казкової поляни” можна добратись теж маршруткою 349, яка відправляється від пам’ятника Степана Бандери. Ось її розклад:

4whtyor-_-a

План дня був такий. Тато на лижі, а мама з Назарівною на санки. Ой, перепрошуємо, тепер є новинка – тюби! Виглядає тюб, як гіганський надувний рятувальний круг, дно знизу закрите тоненьким шаром гуми. Це колись ми катались на санках з кермом, які в народі називали “Чук і Гек”, на кульках або просто на дупі, а тепер все цивілізовано 😉  По приїзді дуже зраділи, що гірка для діток є досить полога, тож вирішили випробувати, як на це зреагує малеча. Та що тут писати, краще дивіться самі:

Розвага ще та – і для батьків, і для дітей. Тож ми можемо сміло рекомендувати хоча б раз та спробувати. Таких спусків у Назарівни було аж 3. Кожен з нас хотів випробувати на собі, як це спускатись з гірки на такому.

Спорядження, яке дають напрокат, в нормальному стані.Треба звернути увагу на дві речі. По-перше, в прокаті немає сноубордів. Якщо є бажання вчитися кататися на ньому, треба брати з собою зі Львова. І друге – обов’язково треба мати документ для застави: це або паспорт, або посвідчення водія + техпаспорт. Ще одне: хоч очікувано, але все ж прикро – на території не можна розраховуватися банківською карткою, ні за прокат, ні за скі-пас.

Підйомник бугельний, “якірного” типу, витяг для двох людей. Турнікетів на вхід відповідно теж два.

img_20170204_115436

Перепад висот на трасі – 50м. Траса досить полога і якраз чудово підходить для початківців чи тих, хто не надто впевнено себе почуває на лижах. Чудово підходить для дітей, які вже стоять на лижах і хочуть кататись разом з дорослими. Друзі Назарівни, парубки 4 і 5 років дуже граційно і вправно спускались з гірки по 15 разів кожен. Тож чудова зарядка і гарний настрій дітей вам забезпечено. Для меншеньких, які тільки вчаться, є збоку дитяча гірка. Добре знати, що для дітей до 7 років купувувати скі-пас не треба, вони проходять разом з кимось з дорослих через турнікет.

На території є дві снігові гармати, тому є шанс, що з першим теплом сніг зійде не відразу 🙂img_20170204_112446

На території є кафе, але що там з цінами не знаємо, тому що ми мали все з собою в термосі.

Щодо цін – відчуття протирічні. Нема добових скі-пасів, а лише на рази, які не переносяться на наступний день. Скі-пас на 25 підйомів по ціні, звісно, найвигідніший, але гірка нескладна, і швидко набридне за стільки разів. До вартості, до речі, треба додати 50 грн застави за сам скі-пас. Паркування безкоштовне, і це тішить. Ціни на прокат більш-менш стандартні. Не сподобалося, що катання на тюбах оплачується теж за кількість спусків, хоча вгору тягнеш його сам. Чому тоді прив’язка йде не до часу – загадка.

img_20170204_111540

Загальні підсумки – це хороша точка, куди можна приїжджати вчити дітей або вчитися самому кататися на лижах (до речі, там є інструктори, за додаткову плату, звісно) і просто порозважатися на тюбах. З плюсів – близьке розташування до Львова, наявність тюбів для катання з маленькими дітьми. З мінусів – неоднозначні ціни, особливо на катання на все тих же тюбах, відсутність бордів у прокаті, відсутність можливості розрахунку карткою, трохи вбиті останні кілометри дороги.

Наш вердикт – їхати варто, але на першу половину дня, коли людей мало і можна покататися в своє задоволення і подуріти.

 

Comments

comments