Невеличке затишне містечко, розташоване в менш ніж годині їзди від кордону, є чудовим місцем для мандрівки вихідного дня, першого виїзду з малечею закордон, чи прогулянкою з метою “прокатати візу” 😉

age 1 рік і 1 місяць distance 130 км time 2 год.

Час маршруту ми, звісно ж, вказали без врахування перетину кордону. Хоч цього разу нам надзвичайно пощастило. Ранок неділі зазвичай є найкращим часом для перетину кородону в сторону Польщі, а цього разу це було ще й в свято – Вербну неділю. Машин було десь до десяти в загальному, при тому що ми ще й потрапили на перезмінку з польської сторони (перезмінка на кордоні відбувається двічі на добу – українські та польські митники здають зміну колегам і цей процес триває десь 10-15 хв, деколи довше. На ППК Рава-Руська – Гребенне цей процес відбувається о 9.00 і 21.00). Був навіть момент, коли наш автомобіль був єдиним на цілий пункт перетину кордону! (Більше про наш досвід перетину кордону можете прочитати тут.) Зрадівши і отримавши одинадцяту печатку у паспорті Назарівни, ми швиденько доїхали до кінцевої точки нашого маршруту.

Ми неодноразово проїжджали через околиці Замостя, прямуючи в Люблін, але в центрі міста були лише один раз, і ще без Назарівни. Цього разу вирішили відвідати його і описати вже з точки зору атракцій і цікавинок для мандрівників з дітьми.

Замость привертає увагу гарною архітектурою, великою кількістю збережених і відновлених частин фортифікаційних споруд, спокійною атмосферою та нешвидким ритмом життя.

2670_zamosc_mapa_zabytkow

В центр міста дуже легко потрапити – заїхавши в Замость треба весь час рухатися прямо. По ліву сторону від вас залишиться торговий цетр Galeria Lwowska, біля якого найбільша розвилка на цьому маршруті (в Люблін і Варшаву вам би було тут потрібно повертати направо), і далі весь час прямо аж поки не побачите мури. Прямо під ними по ліву руку буде великий паркінг, де можна залишити автомобіль і йти гуляти.

Пам’яток у місті справді багато, тож любителям пізнати історію міста тут буде на що подивитись. А компактність розташування об’єктів дуже сприяє пішим прогулянкам цілою родиною.  Львів’яни  почуватимуться в місті дуже комфортно, бо площа Ринок тут дуже схожа по своїй побудові і плануванні. Високий шпиль ратуші і кольорові кам’яниці відразу впадають у око.

This slideshow requires JavaScript.

Пройшовши буквально 400 метрів від Ринку, ви потрапляєте у чудовий міський парк. Тут і озерце з качками, і дитячий майданчик з тренажерами, і трьох- та чьотирьохколісні машинки (gokarty) на прокат. Все для відпочинку і гарного проведення часу на природі 😉

This slideshow requires JavaScript.

Якщо ви та ваші малюки любите спостерігати за тваринами, то в Замості є Зоопарк. Знаходиться він в 5 хвилинах їзди від центру. Оскільки ми не поцікавились інформацією про зоопарк перед мандрівкою, то приїхали до входу зі сторони будівельного супермаркету Castorama, а він, як виявилося, працює по вихідних і в свята лише з 29 квітня 🙁 . Переїджати до іншого входу, що поблизу вокзалу, вже не мали дуже можливості, тож частину звірів споглядали через сітку, що вздовж території. Але вирішили вам про нього розказати і для зручності зібрати усю інформацію докупи. Отже, як зазначено на сайті, в зоопарку знаходяться такі різноманітні тварини, як тигр, віслюк, страус (самі бачили ;)), носоріг, жирафа, зебра, верблюд і ще багато інших тварин, птахів і плазунів. Територія досить велика, тож часу на нього виділити прийдеться досить.

1m

Щодо цін то вони тут такі:

  • для дітей до 3-х років вхід безкоштовний;
  • пільговий: діти 3-6 років, учні, студенти до 26 років, пенсіонери, неповносправні, а також люди, що їх супроводжують  – 14 злотих;
  • повний квиток для дорослих – 19 злотих;
  • груповий квиток (15 осіб) – 14 злотих.

Є ще, звісно, квитки для великої родини (троє і більше дітей), але, наскільки нам відомо, це поширюється лише на місцеве населення, які мають спеціальну картку. Проте наш досвід показує, що ви завжди можете розмовляти з касирами,  і ми радимо так робити. Тут, звісно, спрацює людський фактор, та часто буває, що вони самі зорієнтують вас про можливість купити один квиток на цілу родину, або ж наявність акції. Як то кажуть, бити вас ніхто не буде, як нічого не вийде то заплатите повну вартість, а спробувати можна 😉

Ми так хотіли натішитись хорошою погодою і все встигнути побачити. що харчувались тим, що взяли з собою. Закладів харчування є достатньо, як в самому центрі, так і поряд з ним. Але за такої погоди  найсмачніше, звичайно, їсти в парку 😉 Можемо порадити купити щось з собою в супермаркеті і вмоститись на лавочку чи на травичку. Назарівна ж успішно перекусила в уже згаданому вище торгівельному центрі Galeria Lwowska і потім ще раз у машині. До речі, про Galeria. Виявилось, що спеціального місця для перепеленання діток у них немає 🙁 Та охоронець, дізнавшись про нашу потребу, відкрив одне зі службових приміщень, де була кушетка. Тож правило запитувати про все дуже працює на користь. Якщо потребуєте поради чи допомоги- запитуйте, в більшості випадків завжди знайдеться людина, що вам з радістю допоможе.

Ось, мабуть, і все. Бажаємо вам гарних і сонячних мандрівок. Якщо ви були вже в цій місцевості і можете поділитись з нами своїми враженнями, або гарними місцями, про які ми забули сказати – будемо раді і дуже вдячні.

Comments

comments